Regeneračná starostlivosť pre ochranu vlasov

Regeneračná starostlivosť pre ochranu vlasov

Určite to poznáte. Idete na diskotéku, do práce alebo len tak s kamarátkami von, a tak si svoje vlasy upravíte či už tepelne (žehlenie, kulmovanie) alebo použijete kozmetiku na styling (laky, gély, tužidlá). Navyše, nie je nič výnimočné ak použijeme farbu na vlasy či fén. Napriek tomu, že všetky tieto prípravky dokážu z našich vlasov vymodelovať hotový zázrak, ich dlhodobé používanie nám neprináša osoh. Práve naopak. Všetky tieto prípravky naše vlasy zaťažujú, a tak sa nám potom vlasy lámu, ničia, rozštiepujú a ich kvalita je radikálne nižšia.

A aby naše vlasy ostali stále zdravé a krásne, potrebujeme do svojej dennej starostlivosti o vlasy pridať niekoľko prípravkov, ktoré ich ochránia a zároveň slúžia na regeneráciu a vitalitu vlasov. Práve s touto myšlienkou prišlo aj Dove spolu s ich novou radou Advanced Hair Series Regenerate Nourishment, ktorá napomáha udržať vlasy krásne a zdravé. Tento rad má jedinečné zloženie s výťažkami z červených rias a Keratin Nutri Complex. Vďaka tomu dostanú vaše vlasy všetky potrebné živiny, ktoré sa pri úpravách a stylingu z vlasou odbúravajú. A tak regeneruje vlasy zvnútra. Ako samotné produkty sľubujú, vlasy by mali byť už na prvý pohľad hladšie, lesklejšie a predovšetkým silnejšie. Tento rad sa skladá zo štyroch produktov a to šampón, kondicionér, maska a olejové sérum. 

Šampón a kondicionér

Tieto dva prípravky sú určené pre veľmi poškodené vlasy. Osobne zbožňujem prípravky, ktoré sľubujú regeneráciu vlasov, pretože mám veľmi jemné a tenké vlasy, a tak sa neraz o ich štruktúru bojím. Šampón napomáha pri odstránení poškodenie, dopĺňa živiny a posilňuje vlasy zvnútra. Spolu s kondicionérom, ktorý je určený na hĺbkovú výživu a sľubuje vlasom lesk a pevnosť som ho používala každý deň popr. každý druhý, nakoľko sú tieto prípravky vhodné na každodenné použitie. Pre mňa je oveľa jednoduchšie používať jeden šampón a kondicionér celý mesiac ako mať v poličke niekoľko šampónov a premýšľať, ktorý z nich použijem. 

Oba tieto výrobky majú krémovú farbu, pričom šampón je bohatý najmä na penu, takže sa vlasy dajú veľmi ľahko umyť. Oba prípravky majú veľmi peknú vôňu, ktorá vo vlasoch zotrváva. Túto vôňu dokonca niekedy cítim aj potom, ako sa zobudím. 

Tieto prípravky používam takmer 3 týždne, pričom som si všimla výraznú zmenu najmä v mojej štruktúre. Ako som spomínala, mám veľmi jemné vlasy ktoré sú tenké, a tak oslabenie vlasov veľmi výrazne cítim. Teraz, po 3 týždňoch som si všimla, že aj keď cez toto leto používam žehličku oveľa častejšie, moje vlasy sa dali opäť doporiadku a nemusím sa báť, že mi jemné zovretie vlasov spôsobí ich vypadávanie. Moje vlasy skutočne vyzerajú oveľa zdravšie a dosiahli určitý prirodzený lesk. Vlasy som aj napriek pravidelnému používaniu týchto prípravkou mala vo veľmi dobrej „kondícií“ a zároveň sa mi nemastili. 
Maska na vlasy
Táto maska je určená na zregenerovanie a vyživenie vlasov, pričom používanie závisí od veľkosti poškodenia vlasov, avšak najlepšie je masku používať raz za týždeň.

Masku sa odporúča naniesť od stredu vlasov ku končekom a nechať niekoľko minút pôsobiť. Osobne nemám rada čakanie, a tak si zatiaľ spravím moju telovú rutinu v používaní peelingu, kým predje 5 minút. Osobne však minúty nesledujem a ani nepočítam, a masku si zmyjem keď mám pocit, že už je čas.
Už pri zmívaní je cítiť aké sú vlasy jemné a hebké. Za veľkú výhodu považujem najmä to, že mi po jej použití vlasy idú veľmi pekne a bezproblémovo rozčesať.  

Olejové sérum
Posledným produktom z tejto rady je olejové sérum, ktoré je taktiež jediné svojho druhu v značke Dove. Preto sa dá povedať, že ide o veľkú premiéru. Obsahuje výživové oleje pre dosiahnutie okamžitého lesku. Pri pravidelnom používaní by mal olejček priaznivo pôsobiť na vlasy a zároveň ich posilňovať a zabraňovať ich štiepeniu. Ako to bolo aj u predchádzajúcich produktoch, aj toto sérum by malo dosahovať hladký a žiarivý vzhľad. 

Sérum sa aplikuje len na končeky, pričom na použitie stačia 3 pumpičky. 

Osobne pri tomto produkte však neviem povedať, či pomáha nakoľko som si krátko pred začatím používania dala ostrihať vlasy, čo mi zabraňuje posúdenie, ako funguje na moje končeky. Vlasy sú však oveľa krajšie a najmä poddajnejšie. 

6 thoughts on “Regeneračná starostlivosť pre ochranu vlasov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *