Mandľová múka + BEZLEPKOVÝ recept

Mandľová múka + BEZLEPKOVÝ recept

 

Určite ste sa už stretli už s kukuričnou múkou či
pohánkovej múke. Ale počuli ste už o mandľovej múke?
Mandľová múka neobsahuje nič iné, ako mandle a preto
je vhodná i pre celiatykov.
Táto mandľová múka je, samozrejme, BEZ
LEPKU.

Výhody mandľovej múky
·        
Obsahuje zdravo prospešné tuky
·        
Znižuje riziko srdcových ochorení a rakoviny
·        
Znižuje cholesterol
·        
Bohatá na vitamíny (A, D, E, magnézium, kalcium, draslík)
a antioxidanty
·        
Vysoký obsah proteínu, nízky obsah cukru,…
A ako inak, nestačí si kúpiť len múku. Treba si
z nej spraviť i jedlo a preto som sa rozhodla urobiť si
z nej mandľovo – jablkový koláč.
Recept s použitím mandľovej múky
Suroviny:
½ hrnček polotučného mlieka
1 hrnček mandľovej múky
½ hrnček olea
1 hrnček kryštálového cukru
3 ks vajce
½ lyžičky sódy bikarbóny
Kokos
Kakao
Mandle
Orechy

Postup:
1.      
V mise rozmiešame múku spolu s práškom
do pečiva. Následne do múky pridáme polotučné mlieko, olej, kryštálový cukor
a vajcia. Po rozmiešaní pridáme kokos, kakao i orechy.

Cesto vylejeme na plech (použiť papier na
pečenie) a rovnomerne rozotrieme. Na vrch nasypeme kokos a kúsky mandlí.

Pečieme na teplote 180°C asi 25-30 minút.

A koláč je hotový
Dobrú chuť!
V prípade, že si aj vy chcete spraviť takýto mandľový koláč, mandľovú múku si môžete zakúpiť na biosvet.info
FOTOGALÉRIA


One thought on “Mandľová múka + BEZLEPKOVÝ recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *