Marhuľový olej

Marhuľový olej

Na trhu je množstvo rozličných olejov ako napríklad kokosový olej, avokádový, jojobový či marhuľový, pričom každý má iné účinky a je zdrojom iných vitamínov a minerálov. V tomto príspevku by som vám chcela predstaviť niekoľko výhod používania marhuľového oleja.

Bohatý zdroj vitamínov a minerálov

Marhuľový olej je bohatý na vitamíny a minerály. Nájdete v ňom vitamíny ako napríklad A, B3. K. C. E, ale aj horčík, draslík, železo, vápnik atď. Práve preto je taký perfektný na aplikáciu na telo, pleť ba dokonca i vlasy.

Marhuľový olej na pleť

Marhuľový olej je perfektný na pleť, nakoľko dokáže zanechať pleť nie len hodvábnu ale aj hydratovanú. Práve kvôli hydratácií je super najmä ak ho chcete použiť na suchú pleť. Zároveň pôsobí protizápalovo, takže je super aj v prípade, že ho chcete použiť na citlivú pleť. Vďaka tomu, že je bohatý zdroj vitamínov dokáže udržať pleť stále elastickú, ba dokonca pomôcť i pri boji s ekzémom, či pri spáleniach pleti slnkom.

marhuľový olej

Marhuľový olej vhodný aj pre bábätká

Marhuľový olej je vhodný pre každého nehľadiac na to, koľko má rokov. Dá sa pritom použiť ako kozmetický prípravok, no zároveň i ako prísada do jedla. Vyskúšajte na ňom opiecť zeleninku a hneď pocítite rozdiel v chutiach.

Pomocník pri udržiavaní stálej mladosti

Vďaka tomu, že je marhuľový olej bohatým zdrojom vitamínom a minerálom, dokáže napomáhať pri udržiavaní pleti mladej a hebkej. Taktiež dokáže udržať elasticitu pleti, teda sa vďaka pravidelnému používaniu vyhnete vráskam alebo ich aspoň obmedzíte.

Pomocník z prírody

Ak patríte k ľuďom, ktorý najradšej používajú prírodnú kozmetiku, marhuľový olej je pre teba ako stvorený. Marhuľový olej je totiž vyrobený z marhúľ, a na jeho výrobu netreba žiadne chemikálie. Zároveň si ho dokážete spraviť i doma, a to vďaka fermentácií. A hoc to nie je práve najjednoduchší spôsob, v prípade že máte doma marhule, môžete si takýto olej vyskúšať spraviť i doma.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *