Zdravé a pritom sladké maškrtenie

Zdravé a pritom sladké maškrtenie

Aj vy máte radi maškrtenie bez výčitiek? Máte chuť na niečo sladké, no stále nedokážete odolať tomu pocitu keď sa vám sladký kúsok čokolády rozpúšťa na jazyku? Vyskúšali ste už čokoládu bez výčitiek? Toto všetko a mnoho ďalších maškŕt som našla na stránke biosfera.sk

Horká čokoláda bez cukru
Ak patríte k prívržencom horkejšej čokolády, potom vás určite poteší táto maškrta bez cukru. Zľahka horkastá čokoláda obsahuje iba prírodný cukor z banánov, čo vám zaručí maškrtenie bez výčitiek. 

Jej hlavnou výhodou je samozrejme čokoládová chuť, ktorú si budete môcť dopriať aj v dobe chudnutia. Oproti iným čokoládam je totižto jej energetická hodnota na 100g iba 2295kJ/540kcal, čo dokážete vyšportovať už po 1,5 hodine dôkladného tanca. 

Čokoládový sen BIO
Tento luxusný krém z mandlí a čokolády pohľadí vaše chute. Je dochutený vanilkou, ktorej tóny však nie sú výrazné. Podobne ako horká čokoláda, aj tento produkt je zľahka horkastý, a tak si budete môcť vychutnať chuť pravej čokolády v takej podobe, ktorá vám bude určite príjemná. Čokoládový sen je dochutený agávovým sirupom.

Agávový sirup
Ako ste si na mojom blogu už všimli, dlhšiu dobu nejem cukor či med. A tak mi každá sladká náhrada, ktorá je vhodná aj do RAW produktov určite príde vhod. Trstinový cukor, kokosový cukor či normálny rafinovaný cukor je u mňa neprípustný. Podobne aj med, nakoľko sa včely dokrmujú samotným cukrom. Do môjho jedálnička teda spadá iba fruktóza (aj to však iba v spracovaných produktoch, doma ju nepoužívam), ovocie alebo agávový či ďatlový sirup. 

Agávový sirup bežne v obchode nenájdete (alebo som si ho aspoň ja nevšimla). Osobne ho kupujem najčastejšie v kamenných obchodoch, čo sa však veľmi neoplatí. 250ml stojí cca 4€, avšak na stránke Biosfera za podobnú cenu nájdete aj 330g alebo 350g balenie. Ja som si zvolila 350g balenie v BIO kvalite.

Samotný sirup je získavaný lisovaním z agáve. Častokrát ako ďalšiu zložku v ňom nájdete aj vodu. Ak si však naštudujete na internete niečo o Agávových sirupoch (čo som spravila skôr ako som si ho kúpila), nie je do neho pridaný žiadny cukor ani podobné „potraviny“, ktoré sú ľudskému organizmu iba na škodu.

Je samozrejmé, že nie je podstatné tieto produkty iba kúpiť, ale vedieť ich aj využiť. Čokoládu môžete samozrejme zjesť. Ale ako použiť Čokoládový sen a agávový sirup?

Recept na Sladké potešenie

 200g lístkového cesta
agávový sirup
čokoládový sen
Bye bye sugar! Čokoláda

Lístkové cesto vyvaľkáme a pokrájame na niekoľko obdĺžnikov. Každý obdĺžnik následne po krajoch zľahka prerežeme a do neprekrojeného stredu dáme čokoládový sen spolu s agávovým sirupom. Následne striedavo prehýňame kraje z jednej strany na druhú, aby sme vytvorili motív vrkoča.

Ďalšou možnosťou je tento obdĺžnik nechať v celku. Do stredu pridajte 2 kocky čokolády a trocha agávového sirupu. V prípade chuti môžete pridať aj trocha čokoládového sna. Následne cesto zatočte do tvaru rolky či slimáčika. V prípade potreby kraje zlepte dokopy, aby vám z nich agávový sirup nevytekal. 

Takto spravené koláčiky vložte do rúry na 180°C na cca 30minút. 

Dobrú chuť

24 thoughts on “Zdravé a pritom sladké maškrtenie

  1. Akože koniec. Super nahrady za cukor. Ja používam do koláčov sušené ovocie, banan a javorový sirup čo urobia koláč sladkým až až. Už klasicky cukor ani nepoužívám. Ale ten mandlový krém to už len vidím a slintam. Ešte som ho nevidela musím po ňom pokukat. Mandle sú u mňa top 😀

  2. joooj to su dobroty stranku si pozriem:) ja mam tiež jedno lieskovo orieškove maslo neosladené zo začiatku som stým mala problém ale postupne si viem vychutnať tu jeho pravú chuť:))

  3. Super nápady, já se teda přiznám, ale když mám občas chuť na něco sladkého, tak si dám čokoládu. Já prostě neodolám. Ale pravda je, že se snažím nahrazovat ovocem. Agávový sirup miluji a používám ho na hodně věcí. Vždycky si ho nakoupím přes internet s dalšími zdravými věcmi 🙂
    Inspiration by Linda

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *